Made in Germany

‘Made in Germany’ is een kwaliteitskeurmerk met waarderende bijklank, waarin het samenspel van technieken — zowel van het traditionele smedenambacht als van de vooruitstrevende technologie — uitgedrukt worden.

In Hayingen, een klein stadje in het hart van de Zwabische bergen, exploiteert WMF een van de grootste messenfabrieken in Duitsland. De fabriek produceert elk jaar honderdduizenden messen met behulp van traditionele spuitgiettechnieken. Tijdens dit proces wordt er gebruik gemaakt van een smeedhamer om het hele lemmet, dat gemaakt is van een speciaal soort lemmetstaal, zijn juiste vorm te geven. Voordat de klant een van deze hoogwaardige messen in de hand kan houden, ondergaat het nog eerst een dertigtal strikt gecontroleerde productiestappen. Deze omvatten het testen van het onbewerkte basismateriaal en hebben tevens betrekking op de verpakking en de verzending.

Voordat de klant een van deze hoogwaardige messen in de hand kan houden, ondergaat het nog eerst een dertigtal strikt opgevolgde productiestappen.

Zo garandeert WMF zijn hoge kwaliteitsnormen in elke fase van het productieproces. En dit levert ‘Made in Germany’ lemmeten op. Deze zijn buitengewoon scherp, zeer nauwkeurig en leveren langdurige snijprestaties op. Performance Cut-technologie is de schakel tussen traditionele smeedtechnieken en de nieuwste precisietechnologie, net als nieuwe en innovatieve veredelingsprocessen voor staal en zeer nauwkeurige messenslijptechnieken. De verkregen messen beschikken over een optimale snijhoek en een scherpte van uitzonderlijk lange levensduur.

De Performance Cut-technologie wordt gebruikt om alle onderdelen van de Chef's Edition, Grand Gourmet, Grand Class en Spitzenklasse Plus serie te produceren. Dat is deels te danken aan het feit dat de WMF-keukenmessen in de laatste ronde van de Stiftung Warentest-benchmarktesten uitstekende resultaten hebben behaald. Het koksmes uit de Grand Class serie won de categorie Classic Chef's Knife met een score van 1,8. Enkele belangrijke kenmerken werden hierbij op de proef gesteld, zoals de lange levensduur, de scherpte, de ergonomie en het onderhoudsgemak. Stiftung Warentest concludeerde dat: "De scherpste stalen messen door WMF vervaardigd worden."

Het correct slijpen van uw mes

DE JUISTE ZIJDELINGSE INCLINATIE AANNEMEN: Een groot lemmet kan onderverdeeld worden in drie aparte delen: de punt, het midden en het einde. De ideale slijphoek is meestal 15 graden voor Europese messen en 10 graden voor Japanse messen. Tip: Om de juiste hoek te bepalen, plaatst u twee één-euromunten (4,4 cm dikte) bovenop elkaar en legt u ze precies in het midden onder het lemmet.