Haal uw ingrediënten maar boven. Neem het mes stevig in de hand. En begin maar met snijden. Bij iedere messnede is een origineel geluid hoorbaar. Ajuinen knarsen, paprika's kraken, peterselie ritselt. Geniet van de ervaring wanneer het lemmet soepel door het voedsel glijdt. Onze messen worden over de hele lengte gesmeed met een smeedhamer en dankzij de Performance Cut technologie zijn ze extra scherp. De handgrepen van onze messen passen in uw hand alsof ze op maat gemaakt zijn.
"Mijn favoriete mes is het grote koksmes uit de Chef's Edition, een reeks die in samenwerking met chef-koks is ontwikkeld en die zich richt op professionele cateraars".
Markus Jüngert, Hoofd Gastronomie bij de WMF-groep
Grand Gourmet — perfect in balans.
Praktisch met uitgekiend design — deze volledig metalen serie is ontworpen door Makio Hasuike. Het lemmet is gemaakt van speciaal gesmeed bladstaal met Performance Cut. De gesmede stalen bolster dient ook als bescherming voor de vingers. De Cromargan® mesgreep is duurzaam, naadloos verwerkt en volledig hygiënisch. 
"Ik vind de koksmessen uit de Spitzenklasse Plus-reeks van WMF geweldig, omdat ze de perfecte maat hebben."
Nina Kemper, amateurkok uit Hamburg, Duitsland

Het materiaal

De lemmeten van alle WMF-keukenmessen zijn gemaakt van hoogwaardig, gehard, speciaal lemmetstaal. Dit materiaal zorgt er specifiek voor dat de messen hun rand behouden, zo blijven ze scherp, flexibel en bestand tegen corrosie. 

Het mesprofiel

Het mes loopt gelijkmatig taps toe van de achterkant naar de snijkant en van de bolster naar de punt. Dit maakt precisieslijpen mogelijk, dat met de modernste apparatuur wordt uitgevoerd. De snijkant is stabiel, blijft lang scherp en is eenvoudig te slijpen.